Brugklas Boostcamp

Voor brugklassers!

Donderdag 17 oktober 2019

van 14 tot 17 uur

Locatie: Keizer Karelplein 11 in Nijmegen

Zit je er nog niet helemaal lekker in? Kom naar onze Brugklas Boostcamp!

Je bent al een tijdje brugklasser, maar je kunt je draai nog niet helemaal goed vinden. Waar dat precies aan ligt weet je misschien ook niet helemaal. Of dat nu aan het vele huiswerk ligt dat gemaakt moet worden of misschien vind je het nog lastig om goed om te gaan met de structurele veranderingen. Het kan ook zijn dat je maar niet gewend raakt aan het het hele plannen en organiseren of dat je nog niet heel makkelijk vrienden maakt. Het is in ieder geval fijn om te weten dat je niet de enige bent.

Ondanks alle voorbereidingen die je hebt getroffen alvorens je naar de middelbare school ging, kan de praktijk toch net iets anders zijn uitgepakt. Natuurlijk kun je overal terecht met je vraagstukken. Zowel bij je ouders als op school zijn er mogelijkheden om eventuele opstartproblemen aan te kaarten. Ook bij ons kloppen er regelmatig brugklassers aan met specifieke vraagstukken over de opstartfase op de middelbare school. Soms lijkt een probleem echter veel erger dan dat hij daadwerkelijk is, maar het kan ook zijn dat het probleem een andere diepgewortelde oorzaak heeft. Aan welke dingen moet je nu eigenlijk denken als je de oorzaak van een probleem wilt achterhalen? Daar weten wij antwoord op. Wij willen je graag helpen om die eerste stap te zetten naar een soepelere brugklasfase.  

Het doel van de Brugklas Boostcamp is om jou een duwtje in de goede richting te geven als het gaat om je draai vinden in de brugklas. Tijdens de Brugklas Boostcamp kun je al je vragen stellen, waar je op dat moment mee kampt. Eveneens bestaat deze middag uit een aantal leuke, interactieve en vooral praktische activiteiten die in het verlengde staan van belangrijke onderwerpen die op de middelbare school aan bod komen. Na deze dag zul je met een (rug)zak vol zelfvertrouwen (en goodies) terug naar school gaan!

Wat is er te doen?

  • Ontmoet andere leerlingen (die in het zelfde schuitje zitten)
  • Stel vragen aan een van de aanwezige orthopedagogen of begeleiders
  • Leer plannen en organiseren
  • Hoe leer je nu het beste voor een toets? (het belang van studievaardigheden, de voorbereiding, leer beter reproduceren)
  • Creëer een rugzak vol zelfvertrouwen door mee te doen aan verschillende spellen 
  • Leer samenwerken door mee te doen aan de escaperoom!

 

Aanmelden kan hieronder!

Let op:  er is een beperkt aantal plekken beschikbaar! Eveneens vragen wij een kleine onkostenvergoeding van slechts €10,50 per inschrijving. De ouder/verzorger heeft gratis toegang.

15 + 2 =

Stel je vragen:

Heb je een vraag over het maken van huiswerk, leerstijlen, studieproblemen, moeilijkheden of andere dingen waar je tegen aan loopt? Stel hem aan ons en wij proberen je een duwtje in de goede richting te geven.

Ontmoet andere leerlingen:

Heb je opstartproblemen? Je bent niet de enige! Wij kunnen dat weten. Ontmoet tijdens de boostcamp andere leerlingen die misschien wel met dezelfde vragen kampen als waar jij mee kampt. Hoor en help elkaar dus! 

Hoe leer je voor een toets:

Wat is nu de beste voorbereidingsmethode voor een toets. Hoe kun je verschillende studievaardigheden praktisch inzetten en hoe leer je beter reproduceren (uit je hoofd leren). Tijdens de Brugklas Boostcamp kom je hier alles over te weten.

Een (rug)zak vol zelfvertrouwen:

Doe mee aan verschillende interactieve spellen om je zelfvertrouwen een boost te geven. Als je wat beter in je vel zit, dan wordt het allemaal iets makkelijker.

Leren plannen en organiseren:

Hard werken mag altijd beloond worden. Plannen en organiseren staan daarom aan de basis als het gaat om een balans vinden tussen het maken van jouw huiswerk en de dingen die je echt leuk vindt om te doen.

Escape room:

Hoe goed kan jij samenwerken? Doe mee aan de escape room en leer op een leuke manier om te gaan met andere leerlingen.