Historie

Bijles geven | Leerlingen helpen | Studiebegeleiding Nijmegen

Historie

Studiebegeleiding Nijmegen en Breinbrekers bundelen de krachten.
Dezelfde kwaliteit, persoonlijke aandacht én nog steeds een lokale speler. Bekijk Breinbrekers voor de laatste informatie en tarieven. Studiebegeleiding Nijmegen is in 1993 door mij opgericht. Dit was een natuurlijk proces. Er werd helemaal niet door mij voorzien, dat studiebegeleiding een belangrijke plaats in het onderwijs zou gaan innemen. Mijn ideaal was: leerlingen helpen opkrabbelen, die om de één of andere reden tussen wal en schip dreigden te vallen. Dat kwam voort uit het feit, dat ik zelf vaak tussen wal en schip gevallen was en dankzij de hulp van wijze mensen weer kon opkrabbelen.

De eerste vijf jaar deed ik dit na school. Het was zonder betaling, want het was zo leuk om te doen, naast mijn onderwijsbaan als docent Nederlands en mentor. Mijn eigen kinderen kwamen ook en hielpen steeds vaker mee. Het leerlingenaantal groeide echter en het werd noodzakelijk meer hulp in te schakelen, een ruimte te vinden waar iedereen een rustig plekje kon krijgen om zowel studiebegeleiding als bijles geven mogelijk te maken. Kortom er moest wel zo langzamerhand nagedacht worden over de zakelijke kanten ervan. Het moest echter geen eliteclubje worden. Hulp moest bereikbaar zijn voor elk kind, ongeacht het gezinsbudget.

Dit ideaal zijn we altijd trouw gebleven. Hoewel er nu veel mensen werken en er veel locaties beschikbaar zijn voor leerlingen uit alle windstreken van de stad, bieden we hulp voor elke portemonnee. Het doel is nog altijd: leerlingen helpen opkrabbelen, die om één of andere reden tussen wal en schip dreigen te vallen, leerlingen helpen de ervaring van leersucces op te doen.

 

Pauline Scheepers