Visie

Leersucces motiveert | Aanvulling op het huidige onderwijs | Studiebegeleiding Nijmegen

Studiebegeleiding Nijmegen is een goede aanvulling op het huidige onderwijs.

Studiebegeleiding Nijmegen en Breinbrekers bundelen de krachten.
Dezelfde kwaliteit, persoonlijke aandacht én nog steeds een lokale speler. Bekijk Breinbrekers voor de laatste informatie en tarieven.

De wet op het passend onderwijs maakt ruimte voor studiebegeleiding binnen de scholen of erbuiten. De mentor en docenten op school hebben een bijna onmogelijke taak om maatwerk te leveren aan de leerlingen. Leerlingen die bijvoorbeeld extra aandacht of hulp nodig hebben. Het is van belang om leerproblemen op tijd te signaleren en professioneel in te grijpen.

We zijn ervan overtuigd dat geen enkel kind het leuk vindt om onvoldoendes te halen of te doubleren. Op ieder tijdstip in zijn of haar schoolcarrière kan bij een kind het kwartje vallen: Welk (studie-) gedrag loont?

Je kunt het als ouder of als leraar honderd keer tegen het kind vertellen. Het moet nu toch echt eens gaan inzien dat er gewerkt moet gaan worden. Toch verandert er niets. Je kunt als ouder of als leraar duidelijk aanvoelen dat er factoren zijn die het studiegedrag bemoeilijken, maar hoe kom je erachter welke dat zijn? Doubleren is lang niet altijd een zinvolle maatregel.

Het is de tijd, de persoonlijke aandacht en de betrokkenheid, van de jonge, enthousiaste begeleider op Studiebegeleiding Nijmegen die de spanningen rondom huiswerk, zowel thuis als op school, laat verdwijnen. Leerlingen voelen zich prettiger als zij begeleid worden door onze betrokken, hoogopgeleide professionals, die ook hun vragen kunnen beantwoorden. Studiebegeleiding Nijmegen heeft niet alleen de organisatie, de ervaring en de kennis in huis, het belangrijkste is: we zijn neutraal, we oordelen niet, we onderzoeken en maken een plan. We doen het voor, we doen het samen, en daarna begeleiden we tot de leerling het zelfstandig kan, indien nodig net zo lang tot het kwartje is gevallen.

 

Leersucces motiveert!