Specialistische begeleiding

Allround Plus Esmero

Veel aandacht en tijd voor leerlingen uit het regulier onderwijs die te maken hebben met leer- en/of gedragsmoeilijkheden, zoals dyslexie, ad (h)d, concentratieproblemen, dyscalculie.

Stel hieronder zelf de benodigde begeleiding samen.
Aantal dagen per week
Kies het aantal begeleidingsdagen op locatie per week.
Diagnose
De leerling heeft specialistische begeleiding nodig, omdat er bijvoorbeeld een diagnose is gesteld zoals ADD/ADHD, dyslexie, dyscalculie of iets anders. Geef hieronder aan welke diagnoses er zijn gesteld.
Ontbrekende studievaardigheden
Uiteraard wordt aan alle van onderstaande studievaardigheden aandacht besteed. Aan welke twee studievaardigheden mag er EXTRA aandacht worden besteed?
Tarief per maand
0
*Leerlingen van KGC en Kandinsky College en Unionleden krijgen korting!

Specialistische begeleiding

Leerlingen die te maken hebben met concentratieproblemen als gevolg van de diagnose ADD of ADHD, leerlingen met informatieverwerkingsproblemen, dyslexie of dyscalculie, leerlingen met bepaalde gedragsproblemen e.d. kunnen bij ons rekenen op een orthopedagogische begeleiding op basis van een opgesteld behandelingsplan.

Studievaardigheden

Alle studievaardigheden (executieve functies) van de leerling worden in kaart gebracht. Onder executieve functies verstaan we de processen die betrokken zijn bij het plannen en aansturen van dagelijkse taken en activiteiten (Dawson & Guare, 2010). Executieve functies zijn dus belangrijke basisvoorwaarden die nodig zijn om tot goede leerresultaten te komen. Zo wordt er aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Goed kunnen onthouden van de stof
 • Goed kunnen plannen
 • Goed kunnen organiseren
 • Efficient kunnen omgaan met tijd
 • Zelf huiswerk nakijken
 • Eerst nadenken, dan doen
 • Hoofd van bijzaken kunnen onderscheiden
 • Aandacht erbij kunnen houden
 • Direct beginnen zonder uit te stellen
 • Zonder afleiding doel kunnen behalen
 • Onverwacht kunnen aanpassen van de planning

De begeleiding

Het team van begeleiders bestaat uit vooral orthopedagogen, coaches en vakdocenten. Tijdens het studiebegeleidingstraject zal het team van begeleiders de leerling trainen in de ontwikkeling van deze executieve functies en zullen wij deze ontwikkeling monitoren. Daar waar een vaardigheid extra aandacht nodig heeft, zullen er meerdere interventies plaats vinden om zo tot de beste resultaten te komen. Met zijn allen doen wij er alles aan om de studievaardigheden van de leerling naar een hoger niveau te tillen, zodat de leerling aan het einde van het schooljaar over gaat of slaagt.

 

Werkwijze

Wij bieden alle leerlingen van Studiebegeleiding Nijmegen een rustige werkplek. Daarnaast worden alle bevindingen en rapportages verwerkt in het leerlingvolgsysteem HOMi.

Door de koppeling met Magister kunnen wij ook het huiswerk controleren. Daarnaast wordt de aanwezigheid van de leerling genoteerd. Op deze manier blijft alles overzichtelijk. Ook ouders hebben hier altijd inzage in.