Tips & Tricks avond

“hoe leert uw kind succesvol leren?”

Een avond waarbij u:

 

  •  van alles komt te weten over studievaardigheden
  • leert om tijdig studieproblemen te signaleren bij uw kind
  • naderhand zelf onze tips & tricks thuis kunt gaan toepassen
  • één op één vragen kunt stellen aan een van onze aanwezige orthopedagogen NVO (u krijgt direct advies op maat!)

“Heb jij jouw huiswerk voor morgen al af?” “Wanneer begin jij met het leren voor je wiskunde toets?” “Heb je je goed voorbereid op de toetsweek?” “Hoe komt het dat je een onvoldoende hebt gehaald?” “Waarom ben je niet gemotiveerd?” Allemaal vragen waar veel ouders met puberende kinderen mee kampen.

Het motiveren van een puber om zijn best te doen op school kan soms een lastige taak zijn. Wat voor u heel simpel lijkt, kan voor een kind juist heel moeilijk zijn. Hierdoor kan er op dit gebied een kloof ontstaat tussen u en uw kind. Dit leidt uiteindelijk tot frustratie en onbegrip. Niet alleen vanuit u, maar ook vanuit uw kind. Frustratie en onbegrip zijn twee factoren die beide geen positieve invloed hebben op de motivatie van uw kind.

Soms kan namelijk een onderliggend probleem, dat niet (tijdig) (h)erkent wordt door de ouder, de oorzaak zijn van een gedemotiveerd kind. Dat onderliggende probleem kan met van alles te maken hebben. Het is dan ook de kunst om dit probleem te achterhalen en om de juiste technieken toe te passen om dit probleem op te lossen. Studiebegeleiding Nijmegen heeft hier de professionaliteit voor in huis en heeft jarenlange ervaring met het oplossen van dit soort problemen. Toch is er een aantal technieken die u zelf als ouder kunt gaan toepassen om het leerproces van uw kind te verbeteren. Deze technieken gaan wij bespreekbaar maken tijdens onze tips en tricks avond. Een waardevolle informatieavond speciaal georganiseerd voor ouders met puberende kinderen.

Praktische informatie

Datum, aanvangstijd en locatie:

maandag 18-02-19 van 19.30 tot 21.00 uur in voorzieningenhart de Ster (Lent)

dinsdag 19-02-19 van 19.30 tot 21.00 uur in voorzieningenhart de Klif (Oosterhout) 

Toegang: gratis, aanmelding niet nodig

Presentatie

Tijdens de presentatie wordt er door de eigenaresse van Studiebegeleiding Nijmegen het een en ander verteld over verschillende studievaardigheden. 

Naast een aantal praktijkvoorbeelden wordt er verteld wat de meest voorkomende leerproblemen zijn en hoe u deze tijdig kunt herkennen.

Ook worden er enkele algemene tips en tricks besproken die u thuis zelf kunt gaan toepassen om het leerproces van uw kind te verbeteren.

Één op één vragenronde met de aanwezige orthopedagogen NVO

Na de presentatie is er de mogelijkheid om één op één (aan tafel) uw vraag te stellen aan een van de aanwezige orthopedagogen NVO. U schetst bijvoorbeeld een thuissituatie en de orthopedagoog zal direct met u meedenken. Eveneens kan zij u van specifieke tips en tricks voorzien die u thuis zelf kunt gaan toepassen om de geschetste situatie te verbeteren.

Uiteraard wordt alle informatie vertrouwelijk behandeld.