Voor ouders

Slagingspercentage 98% | Overgangspercentage 98% | Niet goed geld terug garantie

Voor ons Corona-beleid verwijzen wij graag naar onze pagina: Corona-beleid

 

“Wij doen er alles aan om leersucces te behalen!”

Huiswerkbegeleiding | Studiebegeleiding NijmegenKeuze leermodule

Het is in eerste instantie van belang om samen goed te kijken naar de begeleidingsvorm en de leermodule die het beste bij uw kind past. Een goede start is het halve werk. Wij nodigen u en uw kind dan ook van harte uit voor een vrijblijvend intake gesprek. Tijdens dit gesprek proberen we al enigszins te achterhalen of er überhaupt een leerprobleem is.

Expertise

Onze orthopedagogen blijven goed op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke inzichten m.b.t. de ontwikkeling van het puberbrein. Eén van de laatste inzichten is de erkenning voor het werkgeheugen. Dit is één van de belangrijkste executieve functies, die zich in het brein van de puber aan het ontwikkelen is. Samen met andere executieve functies vormt dit een belangrijke factor voor het behalen van leersucces. Belangrijker nog dan de hoogte van het IQ.

Wanneer een kind studiebegeleiding nodig heeft, is er dus geen reden om te denken dat dit afhankelijk is van het IQ van uw kind. Er zijn tal van oorzaken te achterhalen die kunnen leiden tot het ‘niet maken van huiswerk’. Sterker nog, er zijn bij ons juist veel leerlingen met een hoog IQ. Deze leerlingen kunnen vaak gewoon een extra steuntje in de rug gebruiken als het gaat om huiswerk maken.

“Er is niets zo moeilijk als uitzoeken hoe je je kind niet te veel en niet te weinig, maar precies genoeg hulp of steun biedt bij het aanleren van vaardigheden op de weg naar volwassenheid.”  

[Peg Dawson] 

Werkwijze

Onze werkwijze start bij een intake gesprek. Vervolgens kijken wij welke van de begeleidingsvormen het beste aansluit op uw kind. Tarieven zijn per module verschillend. Wij zijn actief op verschillende locaties en u kunt uw kind direct bij ons aanmelden.

Niet goed geld terug garantie

Wij mogen het na 25 jaar best hardop zeggen: Studiebegeleiding Nijmegen is het langst bestaande en beste instituut van Nijmegen en omgeving! Dat hebben we onder meer bewezen doordat we ieder jaar nagenoeg 100% geslaagden en bevorderden hebben. Met het hoogste slagingspercentage van de omgeving durven wij dan ook een niet goed geld terug garantie te waarborgen. Download hier de garantievoorwaarden.

 Verwijsindex

Studiebegeleiding Nijmegen streeft naar een goede samenwerking met u als ouders maar ook met andere professionals die betrokken zijn bij de ontwikkeling van uw kind. Om de afstemming tussen de verschillende partijen te optimaliseren heeft Studiebegeleiding Nijmegen zich aangesloten bij de verwijsindex van de gemeente Nijmegen. De MULTIsignaal Verwijsindex is een digitaal systeem waarin professionals uit bijvoorbeeld de jeugdzorg of het onderwijs kunnen aangeven, dat zij betrokken zijn bij uw zoon/dochter. Op deze manier kunnen professionals met elkaar afstemmen om uw kind zo goed mogelijk te helpen.  Voor meer informatie over de verwijsindex kunt u terecht op http://www.verwijsindexgelderland.nl/regios/nijmegen of op https://www.multisignaal.nl/voor-ouders/