Voor ouders

Slagingspercentage 95% | Overgangspercentage 98% | Niet goed geld terug garantie

“Wij doen er alles aan om leersucces te behalen!”

Huiswerkbegeleiding | Studiebegeleiding NijmegenElke leerling krijgt bij ons de juiste hoeveelheid persoonlijke aandacht en individuele begeleiding. Of het nu gaat om leerlingen die snel zijn afgeleid of leerlingen met een onderliggend leerprobleem. Wij weten exact hoe we deze leerlingen kunnen helpen. Elk type leerling heeft een andere aanpak nodig. Daarom bieden wij verschillende begeleidingsvormen aan.

Orthopedagogische huiswerkbegeleiding >>

Voor veel leerlingen geldt dat zelfstandigheid nog een sterk ontwikkelpunt is en dat zij zichzelf nog niet goed of onvoldoende aan het werk kunnen zetten. Ook lopen leerlingen vaak tegen uitstelgedrag aan of onderschatten zij de hoeveelheid huiswerk dat ze moeten maken. Hierdoor worden er lagere cijfers behaald dan nodig is. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat onderliggende leerproblemen echt worden aangepakt. Wij helpen deze leerlingen dan ook om hun studievaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Dit doen wij met een professioneel team, bestaande uit orthopedagogen, coaches en vakdocenten. Zij zorgen er met zijn allen voor dat de leerling zijn of haar succes behaalt.

Specialistische begeleiding >>

Dan is er ook nog een groep leerlingen met leer- en/of gedragsmoeilijkheden zoals dyslexie, ad (h)d, concentratieproblemen, dyscalculie of iets anders. Deze leerlingen krijgen van ons de benodigde professionele begeleiding en persoonlijke aandacht die zij nodig hebben. Onze professionals bieden hierbij altijd hulp op maat aan.

Zelfstandige huiswerkklassen >>

Ook zijn er bij ons leerlingen waarbij er geen direct leerprobleem te achterhalen is. Deze leerlingen hebben vaak voldoende verantwoordelijkheid, inzicht en ervaring. Zij zijn goed in staat om zichzelf goed aan het werk te kunnen zetten en het huiswerk gedisciplineerd te kunnen maken. Vaak zijn deze leerlingen slechts op zoek naar een rustige studieplek of huiswerkklas waar zij hun huiswerk geconcentreerd kunnen maken. Het voordeel voor deze leerlingen is dat de begeleiding binnen deze begeleidingsvorm minimaal is. De leerlingen worden zoveel mogelijk met rust gelaten, omdat zij immers zelf in staat zijn om bepaalde vraagstukken op te lossen. Wel wordt door de begeleiders het huiswerk gecontroleerd en de aanwezigheid van de leerling genoteerd. Eventuele bevindingen en rapportages worden in het leerlingvolgsysteem verwerkt.

Voor leerlingen waarbij er toch een achterstand is op het gebied van een specifieke studievaardigheid bieden wij extra begeleiding. Deze leerlingen kiezen dan een hoofddoel uit die zij willen behalen en waar zij zich gedurende het studiebegeleidingstraject op zullen focussen.

Keuze leermodule

Het is in eerste instantie van belang om samen goed te kijken naar de begeleidingsvorm en de leermodule die het beste bij uw kind past. Een goede start is het halve werk. Wij nodigen u en uw kind dan ook van harte uit voor een vrijblijvend intake gesprek. Tijdens dit gesprek proberen we al enigszins te achterhalen of er überhaupt een leerprobleem is.

Expertise

Onze orthopedagogen blijven goed op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke inzichten m.b.t. de ontwikkeling van het puberbrein. Eén van de laatste inzichten is de erkenning voor het werkgeheugen. Dit is één van de belangrijkste executieve functies, die zich in het brein van de puber aan het ontwikkelen is. Samen met andere executieve functies vormt dit een belangrijke factor voor het behalen van leersucces. Belangrijker nog dan de hoogte van het IQ.

Wanneer een kind studiebegeleiding nodig heeft, is er dus geen reden om te denken dat dit afhankelijk is van het IQ van uw kind. Er zijn tal van oorzaken te achterhalen die kunnen leiden tot het ‘niet maken van huiswerk’. Sterker nog, er zijn bij ons juist veel leerlingen met een hoog IQ. Deze leerlingen kunnen vaak gewoon een extra steuntje in de rug gebruiken als het gaat om huiswerk maken.

“Er is niets zo moeilijk als uitzoeken hoe je je kind niet te veel en niet te weinig, maar precies genoeg hulp of steun biedt bij het aanleren van vaardigheden op de weg naar volwassenheid.”  

[Peg Dawson] 

Werkwijze

Onze werkwijze start bij een intake gesprek. Vervolgens kijken wij welke van de begeleidingsvormen het beste aansluit op uw kind. Tarieven zijn per module verschillend. Wij zijn actief op verschillende locaties en u kunt uw kind direct bij ons aanmelden.

Niet goed geld terug garantie

Wij mogen het na 25 jaar best hardop zeggen: Studiebegeleiding Nijmegen is het langst bestaande en beste instituut van Nijmegen en omgeving! Dat hebben we onder meer bewezen doordat we ieder jaar nagenoeg 100% geslaagden en bevorderden hebben. Met het hoogste slagingspercentage van de omgeving durven wij dan ook een niet goed geld terug garantie te waarborgen. Download hier de garantievoorwaarden.

 Verwijsindex

Studiebegeleiding Nijmegen streeft naar een goede samenwerking met u als ouders maar ook met andere professionals die betrokken zijn bij de ontwikkeling van uw kind. Om de afstemming tussen de verschillende partijen te optimaliseren heeft Studiebegeleiding Nijmegen zich aangesloten bij de verwijsindex van de gemeente Nijmegen. De MULTIsignaal Verwijsindex is een digitaal systeem waarin professionals uit bijvoorbeeld de jeugdzorg of het onderwijs kunnen aangeven, dat zij betrokken zijn bij uw zoon/dochter. Op deze manier kunnen professionals met elkaar afstemmen om uw kind zo goed mogelijk te helpen.  Voor meer informatie over de verwijsindex kunt u terecht op http://www.verwijsindexgelderland.nl/regios/nijmegen of op https://www.multisignaal.nl/voor-ouders/