Het team

Professionele begeleiding | Orthopedagogen | Vakdocenten

Professionele begeleiding van Studiebegeleiding Nijmegen

Studiebegeleiding Nijmegen en Breinbrekers bundelen de krachten.
Dezelfde kwaliteit, persoonlijke aandacht én nog steeds een lokale speler. Bekijk Breinbrekers voor de laatste informatie en tarieven.

Tijdens het studiebegeleidingstraject zal het team van begeleiders de leerling trainen in de ontwikkeling van bepaalde studievaardigheden. Hierin worden wetenschappelijke methodes toegepast. Daarom werken wij niet met eindexamen leerlingen, maar bieden wij professionele begeleiding. Ons team bestaat voornamelijk uit orthopedagogen, vakdocenten en coaches.

Pauline Scheepers

Pauline Scheepers

Oprichtster, docent Nederlands

Het is mijn passie om kinderen die vastlopen in gezin of school het duwtje in de rug te geven om hun eigen kracht en vertrouwen te leren kennen en te leren gebruiken. Het is vervullend om dat te mogen doen met een team van gelijkgestemde mensen.

Anne Talens

Anne Talens

Taalkundige, personeelsmanager

Een kind is nog volop in ontwikkeling. Deze ontwikkeling kunnen wij tijdens de middelbare schooltijd een mooie boost geven. Door te investeren in persoonlijke aandacht voor het kind, kun je samen met het kind mooie resultaten behalen. Hij of zij krijgt vertrouwen in zichzelf. Dat is wat ik samen met mijn team iedere dag weer wil bereiken. Ik ben dan ook dankbaar een waardevolle bijdrage aan deze ontwikkeling te kunnen leveren!

Aafke Kalkman

Aafke Kalkman

Orthopedagoog, locatieleidster

Persoonlijke ervaringen in de jeugdhulp hebben mij geïnspireerd om kinderen en jongeren een positieve ervaring te kunnen bieden wanneer zij om wat voor een reden dan ook hulp nodig hebben. Door een individuele benadering gecombineerd met oprechte interesse, voel ik goed aan wat een leerling nodig heeft. Hiermee hoop ik de ontwikkeling van iedere leerling zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.

Hannah Aalbers

Hannah Aalbers

Orthopedagoog, locatieleidster

Met persoonlijke aandacht, enthousiasme en oprechte interesse hoop ik kinderen net dat duwtje in de rug te kunnen geven waardoor het kind het beste uit zichzelf kan halen. Lachen vind ik belangrijk, dus mijn humor zet ik dan ook vaak in tijdens de begeleiding van de leerlingen. Op deze manier hoop ik dat de leerling met een blij en goed gevoel zijn of haar schooltijd ervaart en steeds meer vertrouwen in zichzelf krijgt.

Dieuwertje Verschuren

Dieuwertje Verschuren

Orthopedagoog, locatieleidster

Mijn studie Pedagogische Wetenschappen heb ik met veel passie doorlopen. Nu ik deze afgerond heb, vind ik het fantastisch om jongeren te mogen helpen waar zij dat nodig hebben. Door jongeren individueel en met humor en positiviteit te benaderen, probeer ik hen op zowel persoonlijk vlak als in hun schoolloopbaan het duwtje in de rug te geven dat zij nodig hebben. Ik vind het belangrijk dat leerlingen succeservaringen opdoen en zelfverzekerd zijn met betrekking tot hun eigen vaardigheden. Ik vind het mooi om te zien hoe jongeren hierin kunnen groeien en steeds meer zelfredzaamheid laten zien!

Fenna Theeuwen

Orthopedagoog, locatieleidster

Sophie Artz

Sophie Artz

Coach

Tijdens het werken in het onderwijs heb ik ervaren dat het inzetten van persoonlijke aandacht, empathie en humor van groot belang is voor een goede samenwerking met een leerling. Gelukkig zijn dit voor mij persoonlijk ook belangrijke aspecten, dus zul je dit zeker terugzien in mijn begeleiding. Ik haal energie uit het begeleiden van leerlingen door hen dat kleine zetje de juiste kant op te geven, de leerling in zijn kracht te zetten en hen vervolgens in hun eigen tempo te zien ontwikkelen.
 
Inez Spoormakers

Inez Spoormakers

Coach

Tijdens mijn bijbaan bij de Specialistische Oppas Centrale Nederland heb ik onder andere kinderen ondersteund bij het maken van schoolwerk. Zo kwam ik erachter dat mijn passie bij het onderwijs ligt. Het geeft me veel voldoening om kinderen te zien groeien en het vertrouwen in de eigen vaardigheden te zien ontwikkelen. Ik vind het belangrijk dat een kind zich op zijn gemak voelt en het idee heeft dat hij gehoord wordt. Ik hoop hierin naast de ondersteuning in de studievaardigheden ook ondersteuning op emotioneel gebied te kunnen geven door een luisterend oor te bieden en de begeleiding individueel aan te passen op ieder kind.

Fleur Hofs

Fleur Hofs

Coach

Ik vind het belangrijk dat een leerling zich op zijn gemak voelt en zichzelf durft te zijn. Door middel van oprechte, open gespreksvoering met een vleugje humor probeer ik leerlingen te leren kennen. Elke leerling is natuurlijk anders en het is telkens een mooie uitdaging om te ontdekken wat de leerling precies nodig heeft. Door met de leerling aan doelen te werken en te behalen, zal blijken dat de leerling er bij ons nooit alleen voor staat. De succeservaringen van de leerling zijn automatisch een succeservaring voor mij.

Thomas van der Heijden

Thomas van der Heijden

Coach

Momenteel ben ik bezig met mijn opleiding pedagogiek. Uit eerdere ervaringen op verschillende scholen is het me duidelijk geworden dat elk kind anders is en zijn eigen gepaste zorg nodig heeft. Ik vind het super leuk om kinderen te bieden wat ze nodig hebben en zal hier altijd naar streven. Het allerleukste aan werken met kinderen en jongeren is het zien wanneer er stappen gezet worden en hen te zien groeien in hun ontwikkeling. Deze doelgroep heeft dan ook zeker mijn interesse en kijk er naar uit om met de leerlingen aan de slag te gaan. Ik vind het belangrijk om er voor de leerlingen te zijn en ze een luisterend oor te bieden.

Robin Koene

Robin Koene

Coach

Tijdens mijn opleiding merkte ik dat ik erg enthousiast werd van onderwerpen als jeugd, ontwikkeling en onderwijs. Ik vind het van belang een zo divers mogelijke groep te kunnen helpen en ondersteunen tijdens een van leerzaamste fases van hun leven. Ik denk dat het belangrijk is dat iedere leerling zich gezien en gesteund voelt. Daarnaast geniet van de eerlijkheid en humor van de leerlingen en leer ook iedere dag iets van hen!

Laura Janssen

Laura Janssen

Coach

Mijn naam is Laura Janssen en ik ben 23 jaar. Ik woon in Nijmegen en studeer inmiddels vijf jaar aan de Radboud Universiteit waar ik momenteel de master Orthopedagogiek volg. Sinds februari loop ik stage bij Studiebegeleiding Nijmegen. Tot aan de kerstvakantie zal ik met plezier de leerlingen van het Kandinsky College begeleiden. Ik vind het fijn dat ik op die manier mijn steentje kan bijdragen!
 
Maud van Dorst

Maud van Dorst

Coach

Na ruim anderhalf jaar Sociologie te studeren, heb ik toch het roer opgegooid. Volgend jaar start ik namelijk met de docentenopleiding voor Maatschappijleer. Momenteel ben ik werkzaam als coach bij de studiebegeleiding om zo wat meer praktijkervaring op te doen. Als student weet ik natuurlijk als geen ander hoe het is om uitstelgedrag en keuzestress te ervaren. Om deze reden kan ik me goed verplaatsen in onze leerlingen. Door samen in gesprek te gaan en begrip te krijgen voor elkaar, kunnen onze leerlingen en ik tot de beste resultaten komen op het gebied van schoolprestaties én persoonlijke ontwikkeling!
 
Linde Zweerink

Linde Zweerink

Coach

Door mijn eerdere ervaringen in het onderwijs heb ik gemerkt hoe belangrijk het is om tijd en aandacht te geven aan ieder kind. Elk kind is anders, wat betekent dat het van belang is om begeleiding op maat te bieden. Het opbouwen van een persoonlijke band is daarbij essentieel. Met mijn geduldige, empathische en optimistische houding hoop ik elk kind te kunnen bereiken, zodat ze uiteindelijk het beste uit zichzelf kunnen halen.
 
Laura Rutjens

Laura Rutjens

Coach

Tijdens mijn studie heb ik geleerd dat ieder mens anders is en dus op een andere manier geholpen moet worden. Ik vind het daarom belangrijk om elke leerling de tijd en hulp te bieden die ze nodig hebben en verdienen. Tijdens mijn jeugd merkte ik dat mijn docenten weinig tijd hadden om de leerlingen te helpen die wat meer tijd en aandacht nodig hadden. Ik vond het vervelend dat hierdoor deze leerlingen niet hun volle potentie konden laten zien. Ik zou deze leerlingen graag een handje willen helpen zodat ze hun volle potentie wel kunnen laten zien!
 
Vera van Mil

Vera van Mil

Coach

Tijdens mijn studie heb ik ervaring op kunnen doen in het onderwijs, van klassikaal lesgeven tot het bieden van extra individuele ondersteuning. Een positieve benadering, met veel aandacht voor het individu, staat voor mij centraal. Daarbij streef ik ernaar alle kinderen een rustige, fijne plek te bieden waarin zij tot leren kunnen komen. Het geeft voldoening om de kinderen hierdoor te zien groeien, met mijn begeleiding hoop ik de leerlingen te kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling tot zelfstandigheid!
Manouk Kunkels

Manouk Kunkels

Coach

In mijn werk pas ik de uitgangspunten van de positieve psychologie toe. Dit betekent dat ik streef naar de ontwikkeling van een ´positieve mindset´ bij leerlingen. Alles begint met een (positieve) gedachte en ik geloof er dan ook sterk in dat gewenst resultaat pas kan worden bereikt als er een positieve mindset aanwezig is. Ik vind het fantastisch om te zien dat leerlingen zowel vooruitgang boeken op persoonlijk vlak als op het gebied van kennis.

Iris Braaksma

Iris Braaksma

Coach

Vanuit verschillende functies en mijn eigen ervaringen als puber, heb ik ontdekt dat mijn passie ligt bij het begeleiden van jongeren. Van nature ben ik een behulpzaam persoon die erg meeleeft met anderen en graag assisteert in hun stappen. Op de basisschool was ik zelf al medeleerlingen aan het helpen met hun taken. Vanuit deze ervaring hoop ik als coach de leerling verder te helpen, zowel in de studievaardigheden als op persoonlijk vlak. Ik ben dankbaar om binnen ons team mijn kennis en ervaring door te geven en dagelijks te zien wat wij samen kunnen bereiken met de leerlingen.

Bente Arts

Bente Arts

Coach

Als bijna afgestudeerde toegepast psycholoog ben ik afgelopen februari 2023 begonnen als coach bij studiebegeleiding Nijmegen. Ik ga uit van ieders kwaliteiten/talenten en kijk graag naar mogelijkheden i.p.v. onmogelijkheden. Gezamenlijk ontwikkelingsdoelen uitzetten en groei stimuleren vanuit een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning vind ik belangrijk. Ik voeg graag mijn waarde toe in het anderen ondersteunen bij het behalen van hun doelen.

Ruby Richardo

Ruby Richardo

Coach

Ik ben Ruby, 22 jaar oud en studeer de master Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit. Oorspronkelijk kom ik uit het gezellige Den Bosch, maar voor mijn studie ben ik naar Nijmegen verhuisd. Het werken met kinderen en jongeren heeft mij altijd al geïnteresseerd. Nu ik bij Studiebegeleiding Nijmegen als coach werk, merk ik dat ik pubers een erg leuke doelgroep vind! Het motiveren en begeleiden van middelbare scholieren ervaar ik als een leuke uitdaging. Het is mooi om te zien hoe het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de leerlingen in ieder hun eigen tempo groeit. Met persoonlijke aandacht en interesse hoop ik hieraan bij te dragen.